PODPROGRAM 2019 – efekty.

Grz BGZ

1. Towarzystwo Samorządowe w Koninie, Koło Gminne w Grzegorzewie z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.

 

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 267 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

5. W ramach Podprogramu 2019 dla 31 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:

12.970,86 ton żywności;

2.116 paczek żywnościowych;

------- posiłków;

  • edukacji finansowej - - spotkań dla - uczestników
  • kulinarnych – 1 spotkanie dla 31 uczestników